Face-to-Face meeting of the Global Alliance

September 2013 London

Hosted by Time to Change

This two day meeting brought together antistigma programme leads and a small number of leading academics to share their practice and evaluation data, and take time to reflect and learn from each other.  Workshops were held to cover some common areas of work, including "the workplace, media, children and young people, effective social contact, leadership by people with lived experience, mental health and healthcare professionals, and evaluation of project level activity and national evaluation".   Copies of all the presentations and reporters notes are available below.  To view these you will need the Adobe pdf plugin).

 

Day 1 - 17 September

Times

Details

Duration

09:30 – 10:00

Registration and Refreshments  

30 mins

10.00 – 10:30

Welcome

30 mins

10.30 – 11:45

UK Showcase

England – Time to Change (pdf, 334kb)
Wales – Time to Change  (pdf, 381kb)
Scotland - see me (pdf, 217kb)
Ireland and NIAMH - See Change (pdf, 380kb)

Q & A Session          

 

(15 mins)
(15 mins)
(15 mins)
(15 mins)

(15 mins)

75 mins

11:45 – 12:00

Break

15 mins

12:00 -13:00

Core Group Showcase

Canada – Opening Minds (pdf, 832kb)
USA – Bring Change 2 Mind (pdf, 2.27mb)
Denmark – One of Us (pdf, 128kb)
Australia – Sane (pdf, 1.5mb)
 

          

(15 mins)
(15 mins)
(15 mins)
(15 mins)

60 mins

13:00 – 14:00

Lunch

60 mins

14.00 – 15:15

Parallel workshops Session 1                                             

Workshop 1: Mental Health in the Workplace
England (pdf, 764kb) Canada (pdf, 1.90Mb) Australia (pdf, 353kb) 

Workshop 2: Leadership by People with Lived Experience
England 1 (pdf, 179kb) and England 2 (pdf, 774kb)

Reporter's Notes: Workshop 1 and Workshop 2

 

75 mins

15:15 – 15:30

Break

15 mins

15:30 – 16:45

Parallel workshops Session 2

Workshop 3: Social Marketing & Social Media
England 1 (pdf, 3Mb) (England 2) (pdf, 1.12Mb) 

Workshop 4: Mental Health and Healthcare Professionals
Canada (pdf, 2.21MB) Denmark (pdf, 261Kb)

Reporter's Notes: Workshop 3 and Workshop 4
 

75 mins

16:45 – 17:00

Closing remarks

15 mins

17:15 – 17:30

Photo call (near poster wall)

15 mins

 

Day 2 - 18 September

Times

Details

Duration

09:00 – 09:30

Arrival

30 mins

09.30 – 10:00

Reflections from Day 1

30 mins

10:00 – 11:10

Latest Evidence Session (Academics) Part 1:  
Professor Norman Sartorius (no PowerPoint presentation)
England – Professor Graham Thornicroft and Jennie Abelman (pdf, 601Kb)
Canada – Dr Heather Stuart (pdf, 1.3MB)
Images –  Professor Norman Sartorius and Dr Heather Stuart (pdf, 328Kb)

 

(15 mins)
(30 mins)
(15 mins)
(10 mins)

 

70 mins

11:10 – 11:20

Comfort break

 10 mins

11:20 – 11:50

Latest Evidence Session (Academics) Part 2:
Denmark – Johanne Bratbo and Anja Vedelsby (pdf, 826Kb)
Sweden – Professor Lars Hansson (pdf, 601Kb)
 

             
(15 mins)
(15 mins)

30 mins

11:50 – 12:45

  

12:45 - 13:15

Showcasing Time to Change Village with refreshments

(Tea shop and Cinema with Time to Change volunteers) [some photos to be available soon]

Lunch

85 mins

13:15 - 14:30

Parallel workshops session 3

Workshop 5: Effective Social Contact (England) (pdf, 1.5Mb)
Workshop 6: Children and Young People (Scotland) [pdf, 964Kb] (England)

Reporter's Notes: Workshop 5 and Workshop 6 
 

75 mins

14:30 - 14:45

Break

15 mins

14:45 - 15:30

Next steps and global action plan for next 12 months

Sue Baker and Paul Farmer

45 mins

15:30

Close

 

 

Download Agenda as Adobe pdf

Back to Home page

Email updates

Keep up to date with all our news, information and events via email.

Media centre

Guidelines and contacts for all those who work in the media.

Resources

Download leaflets, posters, reports and guidance.

Need support?

If you need urgent support there are many places to go for help.